Mogelijk gemaakt door Blogger.

Home: Van brunch tot diner - jouw gids voor de perfecte tafelsetting


Er is iets magisch aan een mooi gedekte tafel. Of het nu gaat om een uitgebreide brunch, een gezellige lunch of een sfeervol diner, de juiste serviezen kunnen je etentje naar een hoger niveau tillen. Serviezen zijn immers meer dan alleen functionele items; ze zijn een verlengstuk van je stijl en smaak. Het is niet voor niets dat veel mensen, net als ik, een passie hebben voor het verzamelen van serviezen. Ik ga ook altijd op zoek naar unieke stukken, dus kijk ook heel vaak op vakantie in vintageshops waar ik meestal wel met iets naar huis ga! 

De Wereld van Serviezen: Van Modern tot Oosters

De wereld van serviezen is ontzettend divers. Van strak en modern, tot klassiek en traditioneel, er is voor ieder wat wils. Hoewel ik zelf heel erg fan ben van vintage/mid-century, door de kleurrijke stuks, is er één stijl die steeds populairder wordt, nl. het oosters servies. Deze stijl is niet alleen een lust voor het oog, maar brengt ook een gevoel van rust en sereniteit aan tafel. Denk aan fijn porselein met delicate patronen, vaak geïnspireerd door de natuur, zoals bloesems of bamboe. Dit soort serviesstukken geven je tafel direct een verfijnde en exotische uitstraling.


Een geweldige plek om dit prachtige oosterse servies te ontdekken is bij The Oriental Shop. Hun collectie biedt een breed scala aan serviezen die perfect zijn voor degenen die hun tafel willen aankleden met een vleugje Aziatische elegantie. Of je nu houdt van Japanse eenvoud of Chinese weelde, je vindt er gegarandeerd iets dat bij jouw stijl past.


Een Tafelervaring om Nooit te Vergeten

Het mooie aan serviezen is dat ze je in staat stellen om voor elke gelegenheid een unieke sfeer te creëren. Voor een brunch kun je kiezen voor lichte, vrolijke kleuren en patronen die de frisheid van de ochtend weerspiegelen. Denk aan pastelkleuren, bloemenprints of zelfs servies met een subtiele glans voor een extra feestelijke touch. Lunches daarentegen lenen zich uitstekend voor wat meer gedurfde keuzes. Denk aan aardse tinten of rijke kleuren zoals diepblauw of groen, die de maaltijd een robuust en uitnodigend karakter geven.

En als het om diners gaat, kun je werkelijk alles uit de kast halen. Zwarte of donkerblauwe serviezen gecombineerd met gouden accenten stralen luxe uit, terwijl witte porselein altijd een tijdloze keuze blijft. Wil je echt indruk maken? Overweeg dan eens om oosters servies te gebruiken voor je avondmaal. De serene en elegante uitstraling van bijvoorbeeld Japanse borden of kommen zal je gasten zeker betoveren.


De Perfecte Tafelsetting: Meer dan Alleen Servies

Bij het creëren van de perfecte tafelsetting draait het natuurlijk niet alleen om het servies. Ook de juiste accessoires kunnen een groot verschil maken. Een tatami mat, bijvoorbeeld, is een subtiele maar doeltreffende manier om je tafel een authentieke oosterse sfeer te geven. Deze traditionele Japanse matten, zijn perfect als onderlegger voor een oosterse tafelsetting. Ze voegen niet alleen textuur en warmte toe, maar benadrukken ook de schoonheid van het oosterse servies.

Je ziet het, het kiezen en combineren van verschillende serviezen is een creatieve manier om je persoonlijke stijl uit te drukken en elke maaltijd speciaal te maken. Of je nu gaat voor een relaxte brunch, een smakelijke lunch of een verfijnd diner. Ik heb dus nog heel wat op mijn wishlist, de volgende stukken gaan zeker iets Oosters zijn, ik ben zelf helemaal fan van de blauw-witte sets, en natuurlijk met de vele kleurtjes! 

Wat is jullie favoriet?
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met The Oriëntal Shop. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier