Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: 7 must do's in Murcia, Spanje


Vorig jaar tijdens de zomervakantie besloten we last-minute een reis naar Murcia, Spanje te boeken. We kochten goedkope vliegtickets naar Alicante met TUIfly, vertrokken via Oostende wat het supermakkelijk en snel maakte vanuit Gent, en huurden daar een auto om de prachtige regio te verkennen. Murcia bleek een verborgen parel te zijn, vol adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en gezellige steden. Hieronder deel ik onze top 7 activiteiten in Murcia die je niet mag missen tijdens jullie bezoek!

1. Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar

Onze eerste stop was Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar, een natuurlijke paradijs, dat zich uitstrekt over 856 hectare. Het is een beschermd gebied met een rijke diversiteit aan ecosystemen waaronder zoutvlaktes, dennenbossen, rietvelden, duinen enz. Het park, dat in 1992 werd opgericht, is een belangrijk toevluchtsoord voor een verscheidenheid aan watervogels, waaronder de prachtige witte flamingo's. Maak een ontspannende wandeling of fietstocht door het natuurpark en geniet van de rust en schoonheid van het gebied. Het is een prachtige plek om te genieten van de natuur, weg van de drukte van de stad.


Iets verder op de weg, kom je ook langs het adembenemend roze water van het zoutmeer. Het ziet er aantrekkelijk uit, maar je mag er jammer genoeg niet in zwemmen. Dit is natuurlijk een zoutmeer, de roze kleur is geproduceerd door een bacterie dat zorgt voor een roze pigment in water met een hoog zoutgehalte. Indien je een nog uitgestrekter gebied wilt ontdekken, ga dan zeker langs Lago Rosa de Torrevieja. Wij zijn er zelf niet meer geraakt, maar lijkt me een aanrader. Geniet zeker ook van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants met uitzicht op de haven van Puerto Marina de las Salinas.


2. Águilas

We bezochten ook het pittoreske kuststadje Águilas. Mijn favoriet plek daar was Rincón del Hornillo, een idyllisch plekje dat bekend staat om zijn rustige sfeer en natuurlijke schoonheid, met oa. een prachtige trap bezet met mozaïeken, gelegen tegenover het strand van Hornillo. Dit handgemaakte kunstwerk van Juan Martínez Casuco, voegt een kleurrijke en artistieke touch toe aan het landschap. Het gebied biedt prachtige uitzichten over de baai en is een perfecte plek voor een ontspannen wandeling langs de kust of een ochtend/middagje zonnebaden aan het kristalheldere water. Wij hebben uiteraard een plonsje genomen in de zee daar. Ga zeker iets eten bij Rincón del Casuco, het prachtige terras en het lekkere eten zijn echt een Spaanse beleving.


Van daaruit reden we door naar Castillo de San Juan de las Águilas. Het kasteel is een Spaanse militaire vesting, gebouwd in de achttiende eeuw en gelegen aan de Middellandse Zee,. Het diende destijds ter bescherming van de gemeente Águilas en de nabijgelegen stad Lorca tegen aanvallen uit de zee van de Barbarijse zeerovers.  Je betaald slechts €2 per persoon en leert er meer over de lokale geschiedenis. Het kasteel zelf was eens tof om te zien, maar vooral de uitzichten waren echt prachtig en daarom zeker een aanrader om het te bezoeken! 


3. Ciudad Encantada de Bolnuevo

Waar ik zeker halt wou houden, was de indrukwekkende zandsteenrotsformaties van Ciudad Encantada de Bolnuevo in het oude vissersdorpje Bolnuevo. De zandsteen rotsformaties zijn al duizenden jaren door water en wind aangetast. De gelige kleur van de zandsteen wordt veroorzaakt door de hoge concentratie zand in de klei. Je vindt deze aan de overkant van de straat aan Playa Bolnuevo, het lijkt een spectaculair, uitgestrekt gebied, maar eigenlijk bevinden deze zich gewoon op een parking.


4. Batería de Castillitos

Het tweede kasteel dat we bezochten was Batería de Castillitos, gebouwd tussen 1926 en 1933 om Cartagena Bay te beschermen. Het is eigenlijk een oud fort, dat voorzien is van enkele grote kanonnen. Alles is toegankelijk en het is ook gratis, maar verder dan er eens rond te wandelen, valt er niet zo heel erg veel te beleven. Het is een pittig ritje naar boven, op een smalle weg, dus je bent wel even op weg. Maar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht op zee!


5. Teatro Romano de Cartagena 

Een must do tijdens een bezoek aan Murcia, en voor mij toch de highlight van deze trip, Teatro Romano de Cartagena! Het Romeins Theater is echt zo indrukwekkend. het werd gebouwd tussen 5 en 1 voor Christus door keizer Augustus, maar werd pas in 1988 ontdekt! Je wandelt eerst door het Romeinse Theater Museum, maar aangezien wij net voor sluitingstijd aankwamen (die weg naar Bateria de Castillitos was toch langer dan gedacht) hebben wij het museum zelf niet bezocht, enkel heel snel doorgewandeld om het theater nog te ontdekken. 

Uiteraard kan ik aanraden om op voorhand je tickets te reserveren om zeker te zijn van je toegang, want zeker tijdens de zomervakantie kan het er best druk worden.


Nog een leuke aanvulling als je daar in de buurt bent, wandel zeker eens langs de haven van Cartagena, nog steeds een van de belangrijkste havens van Spanje. Het is er heel gezellig wandelen, zeker 's avonds. En als je op zoek bent naar een leuk restaurantje, en net als ons vegetarisch bent, dan is Chef Momo echt een must! Echt zo lekker gegeten, en heel gezellig zitten.


6. Caravaca de la Cruz

Nog een gezellige stadje, is Caravaca de la Cruz, een bergstadje gelegen aan de grens van Murcia en Granada. Caravaca is de vijfde heilige stad (naast Rome, Jerusalem, Santiago de Compostela en Camaleño). Wij bezochten oa. de Basilica de la Vera Cruz, die helemaal bovenaan het stadje te vinden is. Hij heeft een prachtige barok facade en rustige binnentuin. naast de basiliek vind je ook het kasteel van Caravaca de la Cruz, wat je een glimp geeft in de middeleeuwse geschiedenis van de regio.


Na het kasteel en de basiliek, is de Templete een van de meest iconische monumenten in Caravaca de la Cruz, gebouwd in 1762. Het werd gebouwd op een fontein, het water wordt traditioneel gezien als heilig en wordt gebruikt tijdens de ceremoniële rituelen van de Feesten van het Heilige Kruis. Dit monument, en sowieso ook de stad, trekt jaarlijks vele pelgrims en toeristen aan.


7. Valle de Ricota

Als je op zoek bent naar onontdekte natuurgebieden in Murcia, ga dan zeker langs Valle de Ricota, ook bekend als de Ricotevallei. Het is een schilderachtige en historische vallei gelegen langs de rivier de Segura in het noordoosten van de regio Murcia. Het omvat verschillende dorpen en stadjes, waaronder Ricote, Archena, Blanca, Ulea, Villanueva del Río Segura, Ojos, en Abarán.


De vallei heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Moren. Tijdens de Moorse periode was het een belangrijk landbouwgebied vanwege het gebruik van geavanceerde irrigatiesystemen. De vallei is gezegend met prachtige landschappen, waaronder vruchtbare landbouwgrond, olijf- en citrusboomgaarden, en groene heuvels.


Zo, dit hebben wij bezocht in Murcia, voor ons toen nog een onbekend gebied in Spanje, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Hadden jullie al eerder van Murcia gehoord, of misschien bezocht?

Wij boekten deze Last minute Vliegtickets via Tuifly.be wat ik zeker kan aanraden! De kostprijs was laag en de service verliep heel vlot! 



Dit artikel bevat affiliate links wat jou niks kost, maar wanneer jij via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.